Linda Vilka

Linda Vilka. Drupaču revolūcijas, vakardienas rezolūcijas

Izstāde
Linda Vilka

Izstāde sniegs iespēju ieskatīties līdz šim no plašākas publikas noslēptajās Rīgas Augstākās galerijas telpās. Galerijas tumšākajos nostūros cauri vīsies revolūciju rezolūcijas, drupaču evolūcijas, ikdienas atsauces un precīzi viena politiskā reference. Izstāde nebūs vairs vien kā izstāde, bet gan izdzīvojums ar viesmīlības piegaršu, tādēļ ekskluzīvā dzīvojuma piedzīvošana tiks organizēta grupās.

Rīgas Augstākās galerijas darbība aizsākās 2020. gada maijā ar augstāko orgazinēto studiju vizīti, vēlāk jau kļūstot par augstāko izstādi, pēc tam – dalību garākajā rezidencē (skat. sīkāk – Tārgale – garākais pagasts Latvijā), lēnām pārtopot par izstieptāko kultūras organismu. Galerija sevi pozicionē kā bezvietas (arī mazliet parazītiska) galerija – neesot piesietai konkrētai kvadratūrai, bet gan tās dibinātājām māksliniecēm Artai Raitumai un Lindai Vilkai. Pašreiz Rīgas Augstākā galerija savu darbību turpina Rīgā un Lisabonā.

Rīgas Augstākās galerija atrodas aptuveni Strēlnieku un Alberta ielas krustojumā. Precīza lokācija tiks izziņota katram apmeklētājam. Galerija apmeklējama ar iepriekšēju pieteikšanos ceturtdienās 17.00-20.00, svētdienās 14.00-19.00, sazinoties pa tālr. +371 26134558 vai epastu – rigasma.augstaka@gmail.com

Atklāšana – 27. maijā 18.00.