Ieva Stalšene

Ieva Stalšene. Nevainība

Izstāde
Ieva Stalšene

“Viena pēc otras dvēseles ierodas ceturtajā dimensijā. Nevainību, kura tām piemīt, plānots laupīt pēc iespējas ātrāk. Šo procesu jauno dvēseļu aizbildņi bieži mēģina kavēt apvienojoties reliģiskās kopās. Tomēr neraugoties uz šiem centieniem, nevainības zaudēšana ir neizbēgama, un agrāk vai vēlāk tas notiek ar jebkuru ceturtajā dimensijā ieslodzīto dvēseli.

Par spīti izplatītam pieņēmumam, kas saistīts ar stāšanos dzimumattiecībās, nevainības zaudēšana ir nevis vienreizējs notikums, bet gan process dzīves garumā un neatņemama cilvēciskās pieredzes sastāvdaļa. Skaidrs iemesls par tās funkciju nav zināms.

Visbiežāk nevainība no dvēseles ķermeņa tiek atdalīta biežiem, sīkiem griezieniem, taču sastopamas arī lielākas amputācijas epizodes. Šo procedūru dvēselēm uzdots veikt citai pret citu vai sevi. Pēcāk par šīm ciešanām viņas mēdz reflektēt, radot tā dēvēto “mākslu”. Ar laiku arī tā zaudē savu nevainību.”

Ieva Stalšene ieguvusi bakalaura grādu LMA Scenogrāfijas apkašnozarē un turpina glezniecības studijas maģistra programmā. Mākslā reflektē par dabiskā un pārdabiskā mijiedarbību, cilvēka saikni ar Absolūto un pašam ar sevi. Vizuālajā valodā bieži rodamas atsauces uz BDSM un garīgajām praksēm, tāpat darbos nozīme tiek piešķirta izvēlētajai materialitātei. Kopš 2020. gada darbojas mākslinieku apvienībā 4K, savukārt 2022. gadā aizvadīja savu pirmo personālizstādi Pieaugušie vēnas negriež.

Atklāšana – 24. maijā 18.00 DOM galerijā (Ģertrūdes 115). Izstādes darba laiki no otrdienas līdz sestdienai 16.00-20.00, 26. maijā līdz 22.00.